12 Aralık 2010 Pazar

ZEYTINYAGLI KEREVIZ

Merhaba uzun bir aradan sonra 2 yeni tarifle araniza dondum.Bu uzun arada bir dogumgunu ve yeni bazi haberler vardi . 3 Aralik’taki dogumgunumde evde yapilan kutlamadan cikacak birsuru tarif vardi ama fotograflari kotu ciktigi icin size onlari tekrar yapip sirayla paylasacagim.

Ilk tarifimiz geliyor J Zeytinyagli kereviz.Bu benim de ilk kereviz denemem ama gercekten cok lezzetli oldu.Kesinlikle arpacik sogan kullanin cok farkli bir lezzet katiyor ve yemesi de zevkli.

ZEYTINYAGLI KEREVIZ
MALZEMELER
1 kilo kereviz
1 adet havuc
1 adet patates
2 avuc arpacik sogan
1 adet limon
1 kucuk cay bardagi zeytinyagi (daha az da kullanabilirsiniz)
1 tatli kasigi toz seker
Tuz ve su.
YAPILISI
Kerevizlerin kabuklarini kalinca soyup ilkonce yuvarlak kesip daha sonra da bu yuvarlaklari dorde bolerek dogruyoruz.Orta kisimlari cok yumusak olursa onlari cikariyoruz.Daha sonra yarim limon suyu ile normal suyu karistirarak kerevizleri bu suda bekletiyoruz. Havuclari da kucuk kucuk dogruyoruz.Kabuklarini soydugumuz arpacik soganlari ve havuclari zeytinyagin icinde 5 dk kavuruyoruz.Kerevizlerin buyuklugunde dogradigimiz patatesleri ve kerevizleri tencereye ekleyip uzerine toz seker,tuz ve yarim limon suyu ekleyip biraz karistiriyoruz.Daha sonra sebzelerin hizasinda yada biraz daha az suyu tencereye ekleyip kaynamaya birakiyoruz.Kaynadiktan sonra altini iyice kisip pisiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder