12 Aralık 2010 Pazar

FIRINDA MAKARNA

Vee ikinci tarif

FIRINDA MAKARNA
MALZEMELER
Yarim paket firin makarna
1 yumurta
Besamel sos
4-5 corba kasigi rende kasar
YAPILISI
Makarnalari haslayip soguk suyla yikiyoruz.Bir firin kabini yagliyoruz ve hazirladigimiz sosun birazini kabin uzerine yayiyoruz.Daha sonra makarnalari bu firin kabina dokup sosun bir kismini makarnalara ekliyoruz.Biraz da sivi yag ya da erimis margarin ekleyebiliriz.Makarnalari sosla ve yagla karistiriyoruz daha sonra bastirarak firin kabina yerlestiriyoruz  uzeri duz bir zemin olacak sekilde.En uste sosun geri kalanini ve kasar rendesini koyuyoruz.Firinda  170 derecede uzeri tamamen kizarana kadar pisiriyoruz.
Besamel sosun tarifini ayri vermek istedim cunku bildiginiz gibi besamel sosu cok farkli tariflerde de kullanabilirsiniz.
BESAMEL SOS
MALZEMELER
2 corba kasigi margarin
2 corba kasigi un
Yarim litre sut
Tuz karabiber
YAPILISI
Yag ile unu hafif pembelesinceye kadar kavuruyoruz.Sutu ekleyip muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz.Daha sonra tuz ve karabiberi ekliyoruz.Besamel sosun icinde topaklanmalar olursa mikserle cirpip puruzsuz hale getirebilirsiniz
Besamel sos tarifi yukaridaki sekilde.Ama biz bu yemek icin sosa 1 adet yumurta ekliyoruz ve mikserle cirpiyoruz.Yemekte kullandigimiz sos yumurta eklenmis halidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder