25 Aralık 2010 Cumartesi

YALANCI PROFİTEROL



Bugün sizinle annemin bir tarifini paylaşacağım.Adı yalancı ama gerçekten profiterol tadında oluyor.Kesinlikle deneyin derim.Profiterolun küçük hamurlarını yapıp içlerini doldurmaktan da çok daha pratik.

YALANCI PROFİTEROL

MALZEMELER
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 litre süt
1 paket tuzsuz etimek
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu

YAPILIŞI

Süt,şeker un ve nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlıyoruz.Bir kaba etimekleri 4-5 parça olacak şekilde kırıyoruz.Soğuyan kremayı ve krem şantiyi mikserle çırpıp karıştırıyoruz ve etimeklerin üzerine döküyoruz etimekler tamamen kremayla karışacak şekilde hafifçe karıştırıyoruz.Çikolata sosunu yine paketteki tarife göre hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Etimekli karışımın üzerini düz hale getirip en üste çikolata sosunu gezdiriyoruz.Birkaç saat buzdolabında tamamen soğutuyoruz.ve profiterolümüz hazır. :)
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder