26 Kasım 2010 Cuma

Kıymalı Bezelye



Vee yeni tarifimiz geliyor.

Kıymalı Bezelye
Kendisi klasik bir ev yemeği olup konserve bezelye gibi süper kullanım kolaylığı sağlayan bir sebze içerdiği için oldukça pratiktir de.
Sebze yemeğinde et sevmeyenler kıyma koymayabilir.Ama evde bir erkek varsa onlara sebze yedirebilmek için et veya kıyma eklemek kaçınılmaz :)


MALZEMELER
1 küçük boy bezelye konservesi
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 veya 2 orta boy domates
2 diş sarımsak
150-200 gr. kıyma (isteğe göre azaltılıp artırılabilir)
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1-1,5 bardak su
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ(isteğe göre azaltılıp artırılabilir)
Tuz,karabiber,pul biber

YAPILIŞI
Kıyma ve sıvıyağı tencereye koyup kavuruyoruz,kıymaların renkleri değişince küp küp doğradığımız soğanı ekliyoruz.Soğan da biraz kavrulduktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ve küçük küçük doğradığımız havuçları ekliyoruz.Aynı zamanda salça ve baharatları da ekleyip 2-3 dakikada böyle kavuruyoruz.Daha sonra konserveden çıkarıp suyunu süzüp yıkadığımız bezelyeleri ekliyoruz en üstüne de yine küp küp doğradığımız domatesleri ve küçük parçalara ayırdığımız sarımsağı ekliyoruz.En son da suyumuzu ekliyoruz.(Suyun miktarı herkesin tercihine kalmış,fakat tencerede malzemelerin hizasına gelecek kadar su koyabiliriz,hiç su koymadan bu yemeğin pişmesi zor çünkü patates ve havuç biraz suya ihtiyaç duyuyor.) Yemeğin suyu kaynayınca altını kısıyoruz ve 30-35 dk.(patates ve havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Ve sonunda rengarenk bir yemek oluyor.:)
Havuç ve patateslerin nasıl doğrandığını da aşağıdaki resimde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder