24 Kasım 2010 Çarşamba

İlk tarif fırında mantarlı,soslu tavuk



















Merhaba,
Bugün blogumun ilk günü ve amacım yemek pişirmeyi hiç bilmeyen kişilere(bunların başında sevgili arkadaşlarım gelmekte:) biraz yardımcı olabilmek pratik ve lezzetli yemekler konusunda bilgilerimi aktarabilmek.
Blogumun ilk tarifi ile başlıyorum.
Size hikayesini de daha sonra anlatacağım.
İlk tarifimiz fırında mantarlı,soslu tavuk.
MALZEMELER
1 paket mantar(400 gr)
Yaklaşık 700 gr tavuk (4 parça kalça şiş yada 2 büyük parça göğüs yada 1 tüm göğüs olabilir)
1 orta boy soğan
1 büyük kırmızı biber
Biraz sıvı yağ
Karabiber,pul biber
1 paket hazır kremalı mantar çorbası
2,5 bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı(isteğe bağlı)
Bir miktar kaşar peyniri
YAPILIŞI
Tavukları sotelik doğruyoruz,ama doğranmış olarak almanız tavsiye edilir:)işiniz çok kolaylaşır.
Daha sonra az bir sıvıyağ ile yağladığımız teflon tavamızda tavuklar suyunu verip tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
Bu sırada küp küp ince ince doğradığımız soğanları ve biberleri ekliyoruz.
Daha sonra da doğradığımız mantarları,karabiber ve pulbiberi ekliyoruz.Mantarların suyu azalınca ocağın altını kapatabiliriz.
Ayrı bir tencereye(teflon olsa iyi olur) mantar çorbasını koyuyoruz ve 2,5 su bardağı süt ile pişiriyoruz.(Kaynayana kadar sürekli karıştırarak,kaynadıktan sonra da 3 dakika falan kısık ateşte)Piştikten sonra içine 1 çorba kaşığı tereyağını ekliyoruz.Böylece sosumuz hazırlanmış oluyor:)
Yemeğimizi bir fırın kabına yerleştiriyoruz,üzerini tamamen sosla kaplıyoruz ve en üstüne de kaşar peyniri rendeliyoruz.(Kaşar ince bir şekilde tüm kabı kaplamalı)
Fırın kabını fırının üstten ikinci rafına yerleştirip 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Kaşarlar tamamen ermiş ve kızarmış olana kadar pişiriyoruz.

Notlar:Ben bu soğanı biberi ve mantarı nasıl doğrayacağım diyenler için :)
Soğanları ikiye bölüyoruz önce dikey kesiyoruz sonra da ince ince yatay ve küpler ortaya çıkıyor.Biberi ortadan ikiye bölüyoruz çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince kesiyoruz.Mantarları ise büyüklüklerine göre 4 veya 6 parçaya ayırabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder