31 Ocak 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Bugün sizinle yine annemin önerisi süper bir tarifi paylaşıyorum.Ben normalde pırasayı salçalı yapardım.Ama annem salçasız ve içine bir miktar şeker eklenmiş tam bir zeytinyağlı tarzında olan bu tarifi anlattı ve denedim.Sonuç süper,çok lezzetli oldu.Hem havuç hem de içindeki şeker pırasaya  gerçekten çok yakışıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER
800 gr-1 kilo pırasa
1 büyük havuç
2 çorba kaşığı pirinç
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihe göre artırılıp azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz,karabiber,pul biber
1-1,5 su bardağı su

YAPILIŞI
Havuç ve pırasaları resimde gösterdiğim şekilde doğruyoruz.Tencerenin en altına zeytinyağını koyuyoruz.Üzerine havuçları ekliyoruz onun üzerine de pırasaları.En üste de yıkadığımız  pirinçleri serpiştiriyoruz.Daha sonra tuz,karabiber,pul biber ve en üste de şekerimizi ekliyoruz.Suyumuzu da tencereye koyup su kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte havuçlar ve pırasalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Sıcakken yenmemesi tavsiye edilir.Ilık olarak yemek en güzeli.Hatta bütün zeytinyağlılar gibi yapıldıktan bir sonraki gün çok daha lezzetli oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder